Glasschade? Direct contact: 088 444 7631

Onze vakmannen staan 24 uur per dag voor u klaar. Binnen 30 min. op locatie!

Glasschade

Glasschade in uw woning is ontzettend vervelend. Het is belangrijk om een dubbel raam met glasschade zo spoedig mogelijk te vervangen. Wanneer één of meerdere ruiten glasschade hebben bent u namelijk onbeschermd tegen inbrekers en weersinvloeden. Een glaszetter kan een enkel, dubbel of ander soort raam met glasschade eenvoudig en snel vervangen. Als u op zoek bent naar een glasbedrijf, dan zit u hier goed! Wij zijn een netwerk van glasbedrijven en zijn dag en nacht bereikbaar in het geval van glasschade. U bereikt ons op 088 444 7631. Als u het contactformulier invult neemt een glasbedrijf uit ons netwerk zo snel mogelijk contact op. Het contact is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Ook in geval van nood staan wij voor u klaar, wij hebben namelijk een 24/7 service. Onze vakman geeft u tevens graag advies over thermopane of andere soorten ruiten!

Wat moet u doen?

Glasschade is altijd even schrikken. U heeft meestal last van scherven en in sommige gevallen zelfs van een gat in een dubbelraam. De beglazing met glasschade zo snel mogelijk vervangen is dan erg belangrijk. Bij een kapotte ruit kunt u het beste eerst de schade beoordelen. Maak eventueel foto’s, dit is in sommige gevallen nodig in verband met de verzekering. Ruim eventuele scherven op en plak het raam tijdelijk af, indien nodig. Zoek vervolgens uit of uw verzekering glasschade dekt. Als u verzekerd bent is het inlichten van uw verzekeraarverstandig. Omdat u de ruit moet vervangen, is het een goed idee om u te oriënteren op andere glassoorten.

Gratis offerte ontvangen


Glassoorten

U heeft de keuze uit verschillende soorten zoals thermopane, dubbel en gelaagd glas. Enkel glas is het voordeligst. Enkel glas bestaat uit één glaslaag. Hierdoor isoleert een enkel raam bijna niet. Een enkel raam breekt daarnaast snel. Een dubbel raam, ook wel thermopane genoemd, is de meest gekozen glassoort. Thermopane bestaat uit 2 glaslagen, gekit op een afstandhouder.Hiertussen zit een laag lucht waardoor een isolerende werking ontstaat. Bij HR (hoogrendement) beglazing zit er een speciaal gas tussen de glaslagen waardoor het dubbel raam nog meer isoleert. Naast thermopane heeft u nog de keuze uit gelaagd glas. Gelaagd glas lijkt op dubbel glas. Gelaagd glas is echter voorzien van een doorzichtige folie tussen de glaslagen. Hierdoor is het breken van de beglazing erg moeilijk.

Thermische glasbreuk

Het is denkbaar dat glasschade ontstaat als gevolg van een thermische glasbreuk. Een thermische glasbreuk ontstaat als gevolg van grote verschillen in temperatuur in het glasoppervlak. Bij een temperatuurverschil van ongeveer 30 °C staat er teveel spanning op de ruit waardoor deze kapot gaat. Een thermische glasbreuk heeft een apart breukpatroon. U herkent een thermische glasbreuk meestal aan één breuklijn die loodrecht aan de zijkant begint. Vervolgens loopt het verder in een grillige vorm. U voorkomt een thermische glasbreuk door het plaatsen van gehard glas. Gehard glas is zo behandeld dat het minder gevoelig is voor temperatuurverschillen. Het plaatsen van gehard glas is verstandig op plekken waar grote temperatuurverschillen ontstaan.

Glasschade

Reparatie van glas

Om tijdens glasschade ongemakken te voorkomen is een snelle reparatie van dubbel of enkel glas erg belangrijk. Een reparatie van een kapot dubbel raam kan het beste worden gedaan door een ervaren glaszetter. Er komt namelijk een hoop expertise kijken bij een reparatie. U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat u na de reparatie geen last hebt van tocht of lekkages. Een ervaren vakman van een glasbedrijf beoordeelt of een reparatie voldoende is, of dat het hele dubbel raam vervangen moet worden. Daarnaast kan hij u advies geven over het kiezen van de juiste glassoort bij een reparatie. Sommige soorten beglazing zijn bijvoorbeeld ongeschikt voor bepaalde kozijnen.

Glas vervangen

Wanneer een reparatie geen optie is moet u in geval van glasschade het hele raam vervangen. Glasschade is niet altijd de enige reden voor het vervangen van een raam. Het vervangen van een raam kan namelijk een paar voordelen hebben. Heeft u nog geen isolerende beglazing? Een dubbel HR++ ruit heeft als voordeel dat u bespaart op de stookkosten. Door het vervangen van enkele beglazing door een dubbel HR++ ruit bespaart u gemiddeld €23,- per m2 per jaar. Heeft u kozijnen van speciale afmetingen? Het op maat laten maken van ramen is mogelijk. Daarnaast hebt u andere opties bij beglazing op maat, zoals het toevoegen van bijvoorbeeld kleuren.

Glasschade verzekering

Bij glasschade is het goed om te weten wat uw verzekering dekt. Wanneer u niet zeker weet of u verzekerd bent in geval van glasschade, dan kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar. Het meeverzekeren van schade aan dubbel glas in uw woning met de woonverzekering is in de meeste gevallen een optie. Bijzondere glassoorten zoals glas-in-lood worden niet altijd vergoed door de verzekering. Hiervoor dient u in sommige gevallen een aanvullende verzekering af te sluiten. Daarnaast dekt de verzekering glasschade tijdens een verbouwing meestal niet. Houd hier rekening mee. Meld glasschade ook altijd bij uw verzekeraar.

Glas laten plaatsen

Het zelf installeren van isolatieglas is onverstandig. Het is belangrijk dat het installeren van een dubbel ruit goed wordt gedaan zodat deze goed isoleert. Het inhuren van een glaszetter is daarom erg verstandig bij glasschade. Hebt u last van glasschade en wilt u nieuwe glazen laten installeren door een glaszetter? Om vervelende verrassingen te voorkomen kunnen u en de glaszetter het beste duidelijke afspraken maken. Controleer bijvoorbeeld wat de levertijd van thermopane is. Een groot voordeel indien u de plaatsing overlaat aan een glaszetter is garantie in geval van een plaatsingsfout. De garantieperiode van glazen is in de meeste gevallen tien jaar.

Glas vervangen

Prijzen

Benieuwd wat het vervangen van een raam gaat kosten? De prijzen hangen af van de verschillende glassoorten. De geharde variant kost circa €120,- per m2, thermopane circa €115,- en dubbel glas circa €130,-. Enkel glas kost gemiddeld €140,- per m2 en gelaagd glas €150,-. Dit zijn prijzen inclusief montage door een glaszetter. Bij een raamoppervlakte van 20m2 bent u bij het plaatsen van dubbel glas in de woning circa €2.600,- kwijt.U hebt wellicht gezien dat het plaatsen van enkele beglazing iets duurder is dan dubbele. Dit komt doordat enkele glazen vrijwel nooit meer worden geplaatst. Het moet altijd speciaal besteld worden, waardoor de kosten hoger zijn.

Dubbel glas

Hulp nodig? Direct contact!

Glasschade komt altijd onverwacht en het is erg vervelend. Hebt u een thermische glasbreuk? Of hebt u last van een andere soort glasschade? Glasschade moet zo spoedig mogelijk verholpen worden. Bel direct met 088 444 7631 (24 uur per dag). Reparatie van een enkel of thermopane ruit, wij staan 24/7 voor u klaar. Alle glaszetters binnen ons netwerk hebben vele jaren ervaring. Zoekt u een erkende en ervaren glaszetter? Vul dan geheel vrijblijvend ons contactformulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact op. Indien gewenst kunnen wij u een offerte toesturen. Hebt u advies nodig over enkel of thermopane glas? Onze vakman helpt u graag.