Isolatieglas bestellen: 088 444 7631

Onze vakmannen staan 24 uur per dag voor u klaar. Binnen 30 min. op locatie!

Isolatieglas

U vraagt zich wellicht af: wat is isolatieglas? Isolatieglas is eigenlijk heel simpel een raam wat beter isoleert dan enkel glas. Isolerende beglazing bestaat uit verschillende glaslagen. Tussen deze lagen zit lucht ter isolatie. U vindt hier meer informatie over de werking van isolatieglas. Daarnaast komen de verschillende soorten hoogrendementsglas zoals driedubbel voorbij, evenals de prijzen. Als u een vakman zoekt die HR++ of driedubbel isolatieglas bij u kan plaatsen dan zit u hier goed! Onze erkende vakmannen hebben vele jaren ervaring. Wanneer u het contactformulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact op. Liever telefonisch contact? U bereikt ons via 088 444 7631. Het contact is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. We helpen u graag!

Hoe werkt isolatieglas?

Isolatieglas bestaat uit twee dubbele ruiten die tegen een afstandshouder aanzitten. Er ontstaat een ruimte, deze ruimte wordt ook wel de spouw genoemd. Bij dubbel glas, ook wel thermopane genoemd, zit er lucht in de spouw. Bij een andere soort dubbel glas, genaamd hoogrendementsglas (HR), zit er een edelgas in deze ruimte. Edelgas isoleert beter dan gewone lucht. Hoogrendementsglas is daarnaast voorzien van een coating. Dit is een heel dun laagje metaal op de spouwzijde van het binnenraam. De coating laat warmte van de zon door naar binnen. Warmte die naar buiten wil gaan kaatst de coating terug. De zogenaamde U-waarde geeft de isolatiewaarde van isolatieglas weer door middel van W/m2K. Hoe kleiner de isolatiewaarde, hoe beter de isolerende werking.

Gratis offerte ontvangen


HR+ isolatieglas

Hoogrendementsglas lijkt op het eerste gezicht hetzelfde als dubbel glas. De isolerende coating maakt het verschil. Door de jaren heen is er steeds een verbetering in de isolerende werking van dubbel glas geweest. Hierdoor hebt u de keuze uit verschillende soorten hoogrendementsglas. De eerste is HR+ isolatieglas. Deze versie heeft een binnenblad zonder coating en één gecoat buitenblad. In de spouw zit normale lucht in plaats van edelgas. De isolatiewaarde van hoogrendementsglas is 1,3 – 1,6 W/m2K. Vergeleken met een enkel raam bespaart u in een woning met een raamoppervlak van 20 m2 circa €220,- per jaar indien u hoogrendementsglas plaatst.

HR++ isolatieglas

HR++ is een nog iets beter hoogrendementsglas. Het verschil tussen hoogrendementsglas en HR++ zit hem vooral in de grotere dikte van de spouw tussen twee glasplaten. Bij HR++ zit er argonsgas in de spouw in plaats van gewone lucht. De isolatiewaarde van HR++ is 1,1 W/m2K. HR++ heeft dus een betere isolerende werking dan HR+ isolatieglas. In sommige gevallen gaat de voorkeur echter niet uit naar HR++ beglazing. HR++ is namelijk dikker vanwege de spouw. Dit zorgt ervoor dat HR++ vaak te dik is voor houten kozijnen. Vergeleken met gewoon hoogrendementsglas bespaart u in een woning met een raamoppervlak van 20 m2 circa €40,- per jaar extra als u HR++ beglazing plaatst.

isolatieglas

Driedubbel glas (HR+++)

Dan is er nog driedubbel glas, ook wel triple of HR+++ genoemd. Dit is het hoogrendementsglas met de hoogste isolatiewaarde. Driedubbel heeft, zoals de naam al zegt, één glasplaat meer dan dubbel glas. Hierdoor isoleert de triple ruit nóg beter dan de dubbele versie. De warmte wordt dankzij driedubbel isolatieglas nagenoeg volledig in uw woning gehouden. Door de extra glasplaat is triple glas circa 10 kg per m2 zwaarder dan dubbel glas. Houd er rekening mee dat uw sponning sterk genoeg moet zijn om triple glas te kunnen dragen. Triple beglazing heeft een isolatiewaarde van 0,5 tot 0,9 W/m2K. In een woning met een raamoppervlak van 20m2 bespaart u ten opzichte van enkelglas jaarlijks circa €280,- met driedubbel glas.

Combinatie isolatieglas & veiligheidsglas

Veiligheidsglas is op zo’n manier ontworpen dat het veilig breekt of grote krachten kan weerstaan. U hebt de keuze uit verschillende soorten zoals inbraakwerend, brandwerend of gehard veiligheidsglas. Het combineren van isolatieglas en een soort veiligheidsglas naar keuze is een mogelijkheid. Een combinatie van veiligheidsglas en isolatieglas heeft een groot voordeel. Veiligheidsglas is van zichzelf namelijk niet isolerend. Als u echter de beglazing combineert met dubbel of triple isolatieglas dan bespaart u op uw energierekening én bent u beveiligd. Dit kan een beveiliging zijn tegen brand, inbraken of tegen ongelukken omdat een gehard ruit erg lastig te breken is.

Diktes isolatieglas

Zoals u hebt gelezen is dubbel en triple isolatieglas verkrijgbaar in verschillende diktes. De dikte wordt altijd in millimeters aangegeven door middel van drie getallen. Een voorbeeld hiervan is 5-15-4 mm. Het eerste cijfer geeft de dikte van de buitenste glaslaag weer. De spouw is in dit geval 15 mm en het laatste getal geeft de dikte van de binnenste glaslaag weer. De dikte van dubbel of triple isolatieglas hangt af van het kozijn, het formaat van het raam en de gewenste isolatiewaarde. Een groot raam is dikker in verband met stabiliteit maar het moet tevens in een kozijn passen. Wat de dikte moet zijn kunt u daarom het beste door een expert laten opmeten.

Isolatieglas plaatsen

Het plaatsen van een driedubbel ruit of thermopane kunt u het beste door een glaszetter laten doen. Het plaatsen is namelijk een lastige klus, vooral bij een zwaar driedubbel ruit. Het is daarnaast belangrijk dat het plaatsen juist wordt gedaan. U wilt natuurlijk niet dat er een lek in het dubbel isolatieglas ontstaat waardoor deze niet goed meer isoleert. Als u het plaatsen laat doen hebt u daarnaast meestal recht op garantie indien er een plaatsingsfout is ontstaan. Maak voordat u dubbel of driedubbel glas plaatst goede afspraken over bijvoorbeeld levertijden. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

HR++ glas

Subsidie & prijzen

U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen van de isolerende beglazing. De prijzen verschillen uiteraard per soort ruit. De volgende prijzen zijn inclusief materiaal en montage. Reken bij HR+ op gemiddelde prijzen van €125,- per m2 en bij HR++ op €130,- per m2. Driedubbel isolatieglas kost circa €170,- per m2. Vindt u de prijzen nog iets te hoog? U komt wellicht in aanmerking voor een subsidie. De gemeente vergoedt in dat geval een gedeelte van de kosten. Controleer daarom altijd bij uw gemeente of dit in uw geval ook zo is. Dankzij subsidie is de investering in een energiezuinig huis wellicht een stuk lager.

Driedubbel glas

Vrijblijvend contact

U begrijpt dat een driedubbel of HR++ ruit vele voordelen heeft. Ramen voorzien van een hoge isolatiewaarde zorgen ervoor dat u bespaart op uw energierekening. Bent u op zoek naar een glasspecialist die driedubbel of HR++ ramen voor u wil plaatsen? U bent hier aan het juiste adres! Wij zijn een netwerk van erkende en ervaren glaszetters. Wanneer u het contactformulier invult nemen we zo snel mogelijk contact op. Indien gewenst sturen we u gratis en geheel vrijblijvend een offerte. Liever telefonisch contact? U bereikt ons via 088 444 7631. Met vragen over HR++ of driedubbel ramen bent u tevens van harte welkom. Wij staan 24/7 voor u klaar!