Nieuw glas plaatsen in Loenen aan de Vecht?

24/7 glasservice bij spoed – Voor al uw glaszaken!

glasservice

Nu bereikbaar.

Glaszetter Loenen aan de Vecht

Wist u dat u aanzienlijk bespaart op de energiekosten wanneer u oude beglazing laat vervangen door isolatieglas door een glaszetter uit Loenen aan de Vecht? Isolatieglas voorkomt namelijk warmteverlies, bovendien verwarmt u uw woning efficiënter. Een glashandel heeft diverse glassoorten in het assortiment. Ook glas op maat is een optie.

Op deze pagina leest u alles over het vervangen en plaatsen van glas, wat u moet doen bij glasschade en welke glassoorten er geschikt zijn. Een glaszetter geeft u graag deskundig advies over de mogelijkheden, zoals veiligheidsglas, HR-glas en speciale glassoorten. Ook geven we u meer inzicht in de prijzen en hoeveel u bespaart met isolerende beglazing.

Nieuw glas plaatsen?

Glasschade of nieuw glas laten plaatsen? Schakel een erkend glaszetter uit regio Loenen aan de Vecht in.

24/7 glasservice

De glasservice is 24/7 bereikbaar via 085 005 0206, voor directe hulp bij glasschade.

Gratis offerte

Liever eerst een gratis offerte ontvangen? Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.
glaszetter in Loenen aan de Vecht

Glasschade? Bel de glasservice!

Bel 085 005 0206 Nu bereikbaar.
Bel direct naar 085 005 0206 om in contact te komen met een glaszetter van de glasservice! Wanneer u glasschade heeft, wilt u natuurlijk snel geholpen worden. Indien gewenst is een glaszetter binnen 30 minuten bij u op locatie voor een reparatie of het vervangen van een kapot raam.

24/7 glasservice

De glasservice is voor spoed 24/7 bereikbaar! Buiten kantooruren, midden in de nacht of in het weekend: bel direct in het geval van glasschade.

Voordelen van onze service

 • Snel en vakkundig
 • 15 jaar garantie op dubbelglas, inclusief montage
 • Scherpe prijzen

Gratis offerte ontvangen


Navigeer op deze pagina naar:

Kapotte ruit: wat te doen bij glasschade?

Heeft u glasschade? Dat is erg vervelend! Maak eerst foto’s van de glasschade, misschien heeft u dit later nog nodig voor uw verzekering. Ruim ook de glasscherven op, om verwondingen en andere schade te voorkomen. Bel direct naar de glasservice via telefoonnummer 085 005 0206. De glasservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar en een glaszetter is binnen 30 minuten bij u ter plaatse.

Bij schade is het belangrijk om snel een glaszetter in te schakelen. Een kapot ruit is inbraakgevoeliger en niet meer wind- en waterdicht. Hierdoor tocht het in huis en kan vocht binnendringen. Glasschade ontstaat bijvoorbeeld door dat er een bal door de ruit gaat, door een barst of door een lek.

glasschade repareren Loenen aan de Vecht

Wat doet een glashandel?

Een glashandel uit de regio Loenen aan de Vecht heeft vele glassoorten in het assortiment. Bij een glashandel kunt u glas bestellen, maar de glaszetters zorgen uiteraard ook voor het plaatsen van glas. Bijvoorbeeld wanneer u oude beglazing wilt laten vervangen door isolatieglas.

Twijfelt u nog tussen het plaatsen van HR-glas of HR++-glas? De glaszetter geeft u graag deskundig advies over de mogelijkheden. Naast deze werkzaamheden voert een glaszetter ook een glasreparatie uit bij schade.

Glas plaatsen Loenen aan de Vecht

Het plaatsen van glas verreist vakkennis en ervaring. Alleen met juist glaszetten profiteert u van de hoogst mogelijke isolatiewaarde, voorkomt u binnendringend vocht en tocht door kieren en weet u zeker dat er geen glaslek is. Een glaslek zorgt er namelijk voor dat er vocht in de spouw van het glas komt, waardoor het blind slaat.

Een glaszetter gebruikt diverse hulpmiddelen bij het plaatsen van glas. Denk aan zuignappen om grote en zware raampartijen gemakkelijk te verplaatsen en veiligheidshandschoenen. Voor sommige grotere raampartijen zijn er meerdere glaszetters nodig, want deze glazen zijn te zwaar.

glas vervangen Loenen aan de Vecht

Glas vervangen Loenen aan de Vecht

Heeft u nog enkel- of dubbelglas? Dan is het verstandig om uw glas te laten vervangen. Met HR-glas bespaart u namelijk aanzienlijk op de kosten. HR++ heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en is zeer populair in Loenen aan de Vecht om oude beglazing mee te vervangen.

Is het glas beschadigd? Bij glasschade moet u meestal uw glas laten vervangen door een vakman van de glasservice.

glasservice Loenen aan de Vecht

Glasschade: een glazenzetter doet een glasreparatie

Schakel een glaszetter in voor een glasreparatie! Glasschade ontstaat bijvoorbeeld door een barst, doordat er een bal door het raam gaat of door een lek. Meestal is het niet mogelijk om de schade te herstellen. Een reparatie bestaat daarom vaak uit het vervangen van het glas.

Het is belangrijk om op tijd een glaszetter van de glasservice in te schakelen. Een kapot raam beschermt uw woning in Loenen aan de Vecht niet meer en is inbraakgevoeliger. De glaszetter zorgt voor een vakkundige glasreparatie en vervangt moeiteloos kapot glas.

De kosten van een glazenzetter

Benieuwd naar de kosten van een glazenzetter? De glaszetter rekent vaak een uurtarief voor het vervangen en glaszetten van glasvensters. Ook wordt er soms een prijs per vierkante meter gerekend. Voordeel van een vaste totaalprijs per m² is dat u van tevoren precies weet wat het gaat kosten. Het uurtarief van een glaszetter is onder andere afhankelijk van de ervaring en de werkzaamheden. Dit betekent niet dat een goedkope glaszetter geen kwalitatief werk levert.

De totaalprijs wordt ook nog beïnvloed door de voorrijkosten. Een glaszetter van de glasservice rekent vaak in het weekend of buiten kantooruren hogere tarieven. Schakel daarom een glaszetter in de buurt in en bespaar op de voorrijkosten.

PRIJSTABEL: prijzen glaszetter

Glaszetter Gemiddelde prijzen*
Per uur €35,- tot €50,-
Per m2 €45,- tot €75,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis een offerte aan.

Benieuwd naar de exacte prijzen?

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Soorten glas

Bij een glashandel kunt u vele glassoorten bestellen. De glashandel maakt onderscheid tussen enkele beglazing, isolatieglas, veiligheidsglas en glasplaten. Het glas is verkrijgbaar met standaardafmetingen, maar kunt u ook op maat laten maken. Op deze pagina leest u alles over de glassoorten.

Ga direct naar:

Soorten isolatieglas

Er zijn verschillende varianten isolatieglas verkrijgbaar bij een glashandel uit Loenen aan de Vecht. Het grootste voordeel van isolatieglas is dat u warmteverlies voorkomt. U bespaart zo aanzienlijk op de energiekosten. Isolatieglas heeft echter nog meer voordelen, want u heeft geen last van condensvorming aan de binnenzijde van de ramen en het is beter voor de geluidsisolatie.

Lees verder om meer te weten te komen over de typen isolatieglas.

isolatieglas Loenen aan de Vecht

Dubbelglas of thermopane glas?

De naam zegt het eigenlijk al: dubbelglas bestaat uit twee glasplaten. De spouw van dubbelglas is gevuld met droge lucht. Een spouw is de smalle ruimte tussen de twee glasplaten. Door de droge lucht isoleert het glas een stuk beter in vergelijking met enkel glas en u heeft geen last van condensatie. Wat is thermopane glas? Thermopane en dubbelglas wordt vaak door elkaar gebruikt, maar er zijn wel degelijk verschillen. Thermopane is namelijk een oude merknaam voor dubbelglas met een loden lijst. Inmiddels wordt dit glas niet meer gemaakt en bestaat het merk ook niet meer.

De prijzen voor dubbelglas van een glasbedrijf uit Loenen aan de Vecht, exclusief het plaatsen, is gemiddeld €65,- per m².

HR-glas Loenen aan de Vecht

HR-glas isoleert iets beter dan dubbelglas, want er is nog een warmte werende laag aan toegevoegd. Er zit namelijk een transparantie metalen coating aan de binnenzijde van één van de glasplaten van HR-glas. De coating voorkomt nog meer warmteverlies.

De opvolger van HR-glas, HR+, heeft een spouw dat is gevuld met edelgas in plaats van droge lucht.

De prijzen voor HR-glas is gemiddeld €70,- per m² en voor HR+-glas vanaf €75,- per m². Dit is exclusief het plaatsen door een glaszetter.

HR++ glas

HR++ lijkt erg op HR-glas, maar isoleert nog beter. De glasplaten zijn namelijk dikker dan van hr-glas. De spouw tussen de glasplaten is gevuld met edelgas en aan de binnenzijde van één van de glasplaten is een transparante coating aangebracht dat warmte weert. HR++ heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en is daarom erg populair in Loenen aan de Vecht. Het isoleert namelijk goed, en is ook nog betaalbaar. Wanneer u het dubbelglas in uw woning laat vervangen met HR++, bespaart u aanzienlijk op de energiekosten.

HR++ kost gemiddeld €85,- per vierkante meter. Dit is exclusief de plaatsing door een glaszetter.

HR+++ glas, ook wel triple glas

Wilt u profiteren van de beste isolatie? Kies dan voor HR+++ van een glashandel uit de regio Loenen aan de Vecht.

HR+++ bestaat uit drie glasplaten. Nadeel is dat het glas hierdoor erg zwaar en breed is. Vaak is het nodig om de kozijnen ook te laten vervangen, want driedubbelglas past niet in de meeste bestaande kozijnen.

De kosten voor driedubbelglas zijn ongeveer €125,- per m², exclusief het glaszetten.

Bekijk het ervaringsverhaal: triple glas laten plaatsen

Interesse in isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Veiligheidsglas: de soorten

Een glashandel maakt onderscheid tussen drie veiligheidsglassoorten, namelijk draad-, gelaagd- en gehard glas. Lees verder voor meer informatie per glassoort en de voor- en nadelen.

Veiligheidsglas wordt niet alleen geplaatst in particuliere woningen, maar ook in bedrijfspanden in Loenen aan de Vecht. Verhoog bijvoorbeeld de inbraakveiligheid met het plaatsen van draad- of gelaagd glas. Het raster of de folie houdt het veiligheidsglas bij een wanneer er ingeslagen wordt.

Draadglas

Draadglas heeft een bewapening van metalen draden die een raster vormen. Draadglasramen zijn inbraakvertragend. Het raster van het veiligheidsglas houdt namelijk het glas bijeen, ook wanneer iemand probeert het raam in te slaan.

Kies uit één van de volgende varianten:

 • Bruteglas: half doorzichtig en licht geribbelde afwerking.
 • Engels draadglas: half tot bijna ondoorzichtig met bobbeltjes.
 • Spiegeldraadglas: doorzichtig en vlak.

Gelaagd glas

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit twee glasplaten met een folie ertussen. De folie zit vast aan de glasplaten en er is dus geen spouw aanwezig. Hoe dikker de transparante folie is, hoe veiliger het veiligheidsglas is.

Bij een barst of andere schade houdt de folie de glasdelen bij elkaar. Het valt dus niet helemaal uit elkaar.

Gehard glas

Gehard glas is, de naam zegt het al, zeer hard en sterk. Het wordt namelijk op extreem hoge temperatuur verhit en daarna snel weer afgekoeld. Het snelle verhitten en afkoelen zorgt ervoor dat er trekspanning ontstaat en door deze spanning wordt het glas sterker. In tegenstelling tot de andere veiligheidsglassoorten, houdt er geen folie of raster het glas bij elkaar bij glasschade. Wanneer dit glastype kapotgaat, valt het uiteen in duizenden korrels om schade te voorkomen.

Enkel glas

Tegenwoordig wordt enkel glas niet meer gebruikt voor de ramen van woningen of bedrijfspanden. We zien het nog wel vaak in oude panden, maar steeds vaker kiest men in Loenen aan de Vecht ervoor om deze beglazing te laten vervangen. Door enkel glas te laten vervangen door isolatieglas bespaart u direct op uw energierekening.

Enkel glas wordt nog wel vaak binnenshuis gebruikt, bijvoorbeeld voor de glaspanelen van een vitrinekast. Enkel glas is verkrijgbaar in allerlei formaten en in verschillende diktes.


Floatglas

Om floatglas te maken, worden er verschillende grondstoffen verhit op zeer hoge temperatuur. De gesmolten grondstoffen worden vervolgens op een bad van tin uitgegoten. Het metaal heeft een perfect vlak oppervlak. Het glas gaat hierop drijven en vormt zo een egale glazen plaat dat overal even dik is.

Floatglas is een universeel basismateriaal voor vele andere glassoorten, ook isolatieglas.

Glas in lood Loenen aan de Vecht

Glas in lood bestaat uit allemaal glasplaatjes in verschillende formaten en kleuren. Deze glasplaatjes zijn geplaatst in loodlijsten en worden vastgezet met kit. Een glashandel heeft zowel blank- als gekleurd glas in lood. Dit glastype wordt voornamelijk gebruikt in oudere en monumentale panden in Loenen aan de Vecht. Bijvoorbeeld voor een glaspaneel in een deur of voor bovenramen.

Een glasreparatie van glas in lood vereist veel vakkennis en wordt alleen gedaan door een gespecialiseerde glaszetter van de glasservice. Ook het glaszetten is niet eenvoudig, daarom doen niet alle glaszetters dit.

Glasplaat op maat

Bij menig glashandel uit de omgeving van Loenen aan de Vecht kunt u ook een glasplaat op maat bestellen. Bijvoorbeeld voor een glazen eettafel, salontafel of voor een douchewand. Glasplaten op maat worden ook gebruikt voor een spatwand in de keuken. Meestal wordt hiervoor gehard glas gebruikt. Dit is veilig, sterk en wanneer het breekt, spat het uiteen in duizenden korrels. De kans op schade of verwondingen is hierdoor kleiner.

Wanneer zijn voorzetramen geschikt?

Voorzetramen worden vaak toegepast bij monumentale panden of om glas in lood beter te isoleren. Ze zijn zeer geschikt voor woningen en bedrijfspanden waarbij het niet mogelijk is om de ramen te vervangen. Een voorzetraam wordt aan de voorkant of de achterkant van een raam geplaatst. Met de plaatsing verbetert u de isolatiewaarde, want er ontstaat een dubbelglas. Het voordeel van voorzetramen is dat ze eenvoudig te plaatsen zijn.

Een voorzetraam zonder coating kost ongeveer €100,- per m² en met coating gemiddeld €115,- per m².

Nieuw glas laten plaatsen?

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Wat kost glaszetten door een glaszettersbedrijf?

In de prijstabel staan alle gemiddelde aanschafprijzen per glassoort. U ziet al dat de prijs voornamelijk afhankelijk is van het glastype waar u voor kiest. In woningen in Loenen aan de Vecht wordt tegenwoordig gekozen voor dubbelglas of HR-glas. HR++ kost ongeveer €85,- per m². Het verschil met dubbelglas is ongeveer €20,- per m², maar HR++ isoleert een stuk beter. U verdient uw investering weer terug door te besparen op de energiekosten.

Driedubbelglas is het duurste, namelijk €125,- per m². Soms is het nodig om de kozijnen te vervangen, want deze glassoort is erg breed en zwaar.

glaszettersbedrijf Loenen aan de Vecht

PRIJSTABEL: prijs soorten glas

Glassoort U-waarde (hoe lager, hoe beter de isolatie) Kosten per m²*
Enkel glas 5.5 €40,-
Dubbelglas 2.8 – 3.2 €65,-
Voorzetraam excl. coating 2.9 €100,-
Voorzetraam incl. coating 2.5 €115,-
HR-glas 2.0 €70,-
HR+-glas +/- 1.8 €75,-
HR++-glas +/- 1.5 €85,-
HR+++-glas +/- 1.1 €125,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, exclusief plaatsen. Vraag voor exacte prijzen gratis een offerte aan of bel naar 085 005 0206

Wat beïnvloedt de prijs?

In de prijstabel ziet u al dat de totaalprijs afhankelijk is van de isolatiewaarde en het type glas. Andere factoren die de prijs beïnvloeden zijn het glasoppervlak en of u gebruik maakt van standaardafmetingen of glas op maat wilt laten maken. Dit is vaak iets duurder. Dit zijn de belangrijkste factoren van invloed op de totaalprijs:

Dit zijn de belangrijkste factoren die de prijs beïnvloeden:
 • Het glassoort
 • De raamoppervlak
 • Op maat of standaardafmetingen
 • Montage door glaszetter
 • Isolatiewaarde

U-waarde

De U-waarde geeft aan hoe goed het glas isoleert. Hierbij geldt dat hoe lager het getal is, hoe beter de isolatie is van het materiaal. Driedubbelglas is het beste. De U-waarde ligt tussen de 0,5 en de 1,1 W/m2K. Per vierkante meter raamoppervlak bespaart u 25 tot 30 m³ gas. Met HR++ bespaart u ongeveer €175,- per jaar op de energiekosten. De U-waarde is iets hoger dan die van triple glas, namelijk 1,0 – 1,5 W/m2K. Door de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding heeft u de investering na ongeveer negen jaar terugverdiend.

Bekijk de tabel om elk glassoort te vergelijken.

u-waarde van glas

De U-waarde van alle glassoorten

Glassoort U-waarde (hoe lager, hoe beter de isolatie) Besparing aan gas per m² raamoppervlak Besparing per jaar op energiekosten*
Triple glas 0,5 – 1,1 W/m2K 25 tot 30 m³ €230,-
HR++ 1,0 – 1,5 W/m2K 23 m³ €175,-
HR+ 1,3 – 1,8 W/m2K 20 m³ €150,-
HR 2,0 W/m2K 16 m³ €120,-
Dubbelglas 2,8 – 3,2 W/m2K 13 m³ €100,-
Enkel glas 5,5 W/m2K X X

* Gemiddelde besparing met een gasprijs van €0,76 per m³ en 10 m² raamoppervlak. Afhankelijk van gasverbruik en overige woningisolatie.

Is er een subsidie mogelijk?

Alleen voor een Vereniging van Eigenaren (VvE) is er een landelijke subsidieregeling, de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis genaamd. Lees meer over de regeling op rvo.nl. Particulieren kunnen helaas geen aanspraak maken op de subsidieregeling. Maar soms zijn er nog wel lokale of gemeentelijke regelingen. Via de website energiesubsidiewijzer.nl krijgt u een handig overzicht van alle beschikbare subsidies.

Voor het isoleren betaalt u het verlaagde btw-tarief van 9%. Dit geldt alleen voor de arbeidskosten en niet voor de materiaalkosten. Hierover moet u het normale tarief van 21% betalen. U profiteert alleen van het verlaagde tarief wanneer uw woning in Loenen aan de Vecht ouder is dan twee jaar. Op de website van de Belastingdienst vindt u meer informatie.

Glas op maat Loenen aan de Vecht

Bij een glashandel zijn alle glassoorten in standaardafmetingen te bestellen. Soms is het echter niet mogelijk om een glas met deze standaardmaten te plaatsen, bijvoorbeeld vanwege een aparte vorm, of omdat de maten erg afwijken.

In dat geval is het mogelijk om glas op maat te bestellen. Dit is vaak iets duurder, maar u weet zeker dat het perfect past. Vraag de glashandel naar de mogelijkheden!

Glas op maat laten plaatsen?

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Een glaszetter inschakelen: let op keurmerken

Heeft u een glaszetter nodig? Let dan bij de keuze bijvoorbeeld op keurmerken. Denk hierbij aan het certificaat van KIWA. Dit geeft aan dat het glasbedrijf voldoet aan strenge eisen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie. Op kiwa.com leest u hier meer over. Een ander keurmerk is het CE-keurmerk van de Europese Economische Ruimte (EER). Een CE-markering is verplicht voor veel bouwmaterialen en geeft aan dat het product voldoet aan de voorschriften van de EER. Ga naar de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Een lidmaatschap van een brancheorganisatie kan u ook helpen bij de keuze, bijvoorbeeld de Glas Branche Organisatie. Over deze brancheorganisatie leest u alles op glasbrancheorganisatie.nl.

Zelf glas plaatsen of uitbesteden aan een glasbedrijf?

Het vervangen en plaatsen van glas lijkt soms eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Het is verstandig om hiervoor een glaszetter uit de omgeving van Loenen aan de Vecht in te schakelen. Bij een verkeerde plaatsing profiteert u namelijk niet van de hoogst mogelijk isolatiewaarde. Naden en kieren zorgen voor tocht en soms ontstaat er zelfs een lek, hierdoor komt er ook vocht in de spouw van het glas. Dit is niet te herstellen met een glasreparatie. U moet dan het glas laten repareren.

Een glaszetter heeft handige hulpmiddelen voor het plaatsen van glas. Denk aan veiligheidshandschoenen en zuignappen voor zware raampartijen. Vaak zijn er meerdere glaszetters nodig in het geval van grote en zware ramen.

glashandel Loenen aan de Vecht

Goedkope glaszetter inschakelen? Vrijblijvend contact!

Wilt u besparen op de energiekosten? Laat dan het enkel- en dubbelglas in uw woning vervangen met HR-glas door een glaszetter. In Loenen aan de Vecht kiezen veel klanten voor HR++-glas van een glashandel. Dit glastype isoleert namelijk zeer goed en heeft een betaalbare aanschafprijs. Schakel een vakman in voor het glaszetten. Een glashandel heeft verschillende glassoorten in het assortiment en op maat gemaakte glasplaten zijn uiteraard ook mogelijk.

Direct contact?

Wilt u direct in contact komen met een medewerker van een glaszettersbedrijf? Bel dan naar de glasservice via 085 005 0206. Indien nodig is een glaszetter binnen 30 minuten bij u op locatie voor een glasreparatie. Liever eerst een gratis en vrijblijvende offerte? Doe dan een offerteaanvraag.