Nieuw glas plaatsen in Almere Haven?

24/7 glasservice bij spoed – Voor al uw glaszaken!

glasservice

Nu bereikbaar.

Glaszetter Almere Haven

Wilt u besparen op uw energiekosten? Laat dan uw enkel- of dubbelglas vervangen door isolatieglas door een glaszetter uit de regio Almere Haven! Op deze pagina leest u meer over isolatieglas en hoeveel u bespaart door het plaatsen van HR++-glas. Daarnaast geven we u een handig overzicht van alle glassoorten en de gemiddelde prijzen.

Wilt u weten wat u moet doen bij glasschade of wat een glaszetter voor werkzaamheden uitvoert? Lees dan snel verder! Voor het plaatsen van glas is het verstandig om een glaszetter in te schakelen. U weet dan zeker dat het vervangen en het plaatsen perfect uitgevoerd wordt.

Nieuw glas plaatsen?

Glasschade of nieuw glas laten plaatsen? Schakel een erkend glaszetter uit regio Almere Haven in.

24/7 glasservice

De glasservice is 24/7 bereikbaar via 085 005 0205, voor directe hulp bij glasschade.

Gratis offerte

Liever eerst een gratis offerte ontvangen? Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.
glaszetter Almere Haven

Glasschade? Bel de glasservice!

Bel 085 005 0205 Nu bereikbaar.
Heeft u met spoed een glaszetter nodig voor een reparatie bij glasschade? Bel dan meteen naar 085 005 0205 om in contact te komen met de glasservice.

24/7 glasservice

De spoedservice van de glashandel in 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Een glaszetter uit de regio Almere Haven is binnen 30 minuten bij u op locatie.

Voordelen van onze service

 • Snel en vakkundig
 • 15 jaar garantie op dubbelglas, inclusief montage
 • Scherpe prijzen

Gratis offerte ontvangen


Navigeer op deze pagina naar:

Kapotte ruit: wat te doen bij glasschade?

Weet u wat u moet doen bij glasschade? Wij hebben nog een aantal tips voor u. Maak eerst een aantal foto’s, deze heeft u mogelijk later nodig voor de verzekering. Bel daarna met de glasservice via telefoonnummer 085 005 0205. De glasservice is 24/7 bereikbaar, dus ook in het weekend. Binnen 30 minuten is er indien nodig een glaszetter uit de omgeving van Almere Haven bij u op locatie.

Ruim glasscherven op, zodat niemand zich kan verwonden aan de scherpe glasdeeltjes. Wanneer het erg koud is buiten of wanneer het regent, is het ook verstandig om het ruit af te plakken. Uw huis koelt hierdoor minder snel af en u heeft geen waterschade. Het is belangrijk om zo snel mogelijk de glasservice in te schakelen voor een glasreparatie.

glasschade Almere Haven

Wat doet een glashandel?

Een glashandel voert allerlei werkzaamheden uit. Denk aan een glasreparatie, het vervangen van enkel glas en het plaatsen van isolatieglas. Bij een glashandel uit de regio Almere Haven zijn diverse glassoorten verkrijgbaar en worden er ook glasplaten gemaakt. Weet u niet welke beglazing geschikt is voor uw woning? Een glaszetter geeft u graag deskundig advies over de mogelijkheden.

Glas plaatsen Almere Haven

Eén van de werkzaamheden van een glashandel is het plaatsen van glas. Dit dient nauwkeurig te gebeuren, want een verkeerde plaatsing kan leiden tot binnendringend vocht, een glaslek of tocht. Voor het plaatsen van grote raampartijen zijn vaak meerdere glaszetters nodig. De glasplaten zijn namelijk erg zwaar.

glas vervangen Almere Haven

Glas vervangen Almere Haven

Een glashandel vervangt niet alleen ramen bij glasschade, maar vervangt ook enkel- en dubbelglas om de isolatie van een woning te verbeteren. De glaszetter verwijdert hiervoor eerst de glaslatten en haalt dan de oude beglazing eruit. De randen van de kozijnen maakt hij vrij van kitresten.

Vervolgens plaatst hij de nieuwe beglazing in het kozijn en maakt het vast met de glaslatten. Alle naden en kieren worden nauwkeurig afgedicht.

glasservice Almere Haven

Glasschade: een glazenzetter doet een glasreparatie

Bij glasschade is het belangrijk om snel een glaszetter uit de regio Almere Haven in te schakelen. In de meeste gevallen bestaat een glasreparatie uit het vervangen van het glas. Glasbreuk of blindslaan van dubbele beglazing is namelijk niet te herstellen. Glasbreuk is nadelig voor de isolatiewaarde, vocht kan binnendringen en de breuk blijft altijd zichtbaar. Wanneer dubbele- of hoogrendementsbeglazing blind is geslagen, is er sprake van een glaslek. Er is dan vocht en vuil in de spouw van het glas gekomen. Een glaszetter vervangt moeiteloos een kapot glas en zet er nieuw glas in.

De kosten van een glazenzetter

Een glaszetter rekent een tarief per uur of een totaalprijs per vierkante meter voor het vervangen en glaszetten. Het uurtarief van de glaszetter is onder andere afhankelijk van de ervaring en kennis van de glaszetter. Dit betekent echter niet dat een goedkope glaszetter niet kwalitatief werk aflevert. Een duurdere glaszetter met meer ervaring doet waarschijnlijk wel iets minder lang over het glaszetten. Het tarief is daarnaast afhankelijk van het tijdstip. Voor de spoedservice in het weekend midden in de nacht worden meestal hogere tarieven gerekend.

U spreekt van tevoren met de glashandel af of er een uurtarief of een totaalprijs per vierkante meter wordt gerekend voor het glaszetten van beglazing.

PRIJSTABEL: prijzen glaszetter

Glaszetter Gemiddelde prijzen*
Per uur €35,- tot €50,-
Per m2 €45,- tot €75,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis een offerte aan.

Benieuwd naar de exacte prijzen?

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Soorten glas

Er zijn vele glassoorten verkrijgbaar. Een glashandel maakt onderscheid tussen enkel glas, isolatieglas, veiligheidsglas en glasplaten.

Elk glassoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Lees verder om meer te weten te komen over alle glassoorten!

Ga direct naar:

Soorten isolatieglas

Een glashandel uit Almere Haven heeft verschillende isolatieglassoorten in het assortiment, denk aan dubbelglas en HR-glas. Isolatieglas is verkrijgbaar in standaardmaten, maar ook op maat. De mate van isolatie wordt bepaald door de U-waarde van het glas. Hoe lager deze waarde is, hoe beter het glas isoleert. Over de isolatiewaarde, de verschillende isolatieglassoorten en de kostprijzen leest u meer op deze pagina.

isolatieglas Almere Haven

Dubbelglas of thermopane glas?

Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten met een kleine ruimte gevuld met lucht ertussen. Deze ruimte noemen we een isolerende spouw. De spouw isoleert niet alleen, maar voorkomt ook dat er condensatie optreedt bij een temperatuurverschil tussen binnen en buiten. Dit zien we wel vaak bij enkel glas. Dubbelglas wordt ook vaak thermopane genoemd, maar er is een klein verschil tussen deze twee glassoorten. Thermopane is namelijk een merknaam voor dubbelglas met een strip lood. Deze glassoort is inmiddels niet meer verkrijgbaar.

De prijzen voor dubbelglas van een glasbedrijf uit Almere Haven zijn gemiddeld €65,- per m², exclusief plaatsing.

HR-glas Almere Haven

HR-glas lijkt veel op dubbelglas, maar er is een verschil. Aan de binnenzijde van één van de glasplaten van HR-glas is namelijk een warmte werende coating van metaal aangebracht. Deze coating weerkaatst warmte, waardoor u minder warmte verliest.

De opvolger van HR-glas, HR+, heeft daarnaast een spouw dat is gevuld met edelgas. De spouw van dubbelglas is gevuld met droge lucht en droge lucht isoleert minder goed dan gas.

De kosten voor HR-glas van een glashandel zijn gemiddeld €70,- per m². HR+ is iets duurder, dit kost €75,- per m². Deze kostprijzen voor hr-glas zijn exclusief het plaatsen door een glaszetter.

HR++ glas

HR++ lijkt erg op HR-glas, maar isoleert nog beter. De glasplaten zijn namelijk dikker dan van hr-glas. De spouw tussen de glasplaten is gevuld met edelgas en aan de binnenzijde van één van de glasplaten is een transparante coating aangebracht dat warmte weert. HR++ heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en is daarom erg populair in Almere Haven. Het isoleert namelijk goed, en is ook nog betaalbaar. Wanneer u het dubbelglas in uw woning laat vervangen met HR++, bespaart u aanzienlijk op de energiekosten.

HR++ kost gemiddeld €85,- per vierkante meter. Dit is exclusief de plaatsing door een glaszetter.

HR+++ glas, ook wel triple glas

Triple glas bestaat uit maar liefst drie glasplaten. Tussen elke plaat zit een spouw dat is gevuld met edelgas en er is nog een warmte werende coating aangebracht. Hierdoor isoleert het glas zeer goed, maar is het glas ook zeer zwaar en dik.

Niet alle kozijnen zijn geschikt voor de plaatsing van dit glastype. Daarom moet u vaak ook de kozijnen laten vervangen.

De kostprijs voor driedubbelglas is ongeveer €125,- per m², exclusief het glaszetten.

Bekijk het ervaringsverhaal: triple glas laten plaatsen

Interesse in isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Veiligheidsglas: de soorten

Veiligheidsglas is verkrijgbaar bij een glashandel in drie varianten en in allerlei diktes en formaten. Plaats bijvoorbeeld veiligheidsglas met een raster of een beschermende folie of extra sterk glas. Over de veiligheidssoorten leest u meer op deze pagina.

Het is niet alleen geschikt voor particulieren, maar ook voor bedrijven in Almere Haven. Bedrijven moeten vaak voldoen aan een veiligheidsnorm voor gebruik van beglazing in gebouwen. De veiligheidsnormen staan beschreven in de NEN 3569 Veiligheidsbeglazing in Gebouwen.

Draadglas

In dit type glas zit een bewapening van metalen draden. Deze metalen draden vormen een raster. Ramen met draadglas werken inbraakvertragend, want de metalen draden houden het glas bij een. Ook wanneer het ruit ingeslagen wordt.
Een glashandel heeft de volgende draadglastypes:

 • Bruteglas: half doorzichtig en licht geribbelde afwerking.
 • Engels draadglas: half tot bijna ondoorzichtig met bobbeltjes.
 • Spiegeldraadglas: doorzichtig en vlak.

Gelaagd glas

Gelaagd glas wordt gemaakt van twee glasplaten met een folie ertussen. In tegenstelling tot dubbelglas heeft gelaagd glas geen spouw. De folie is versmolten tijdens het productieproces met de glasplaten.

Bij glasschade houdt het folie het glas bijeen, hierdoor valt het niet uit elkaar. Hoe dikker de folie in het glas is, hoe veiliger het glas is. U zit overigens niets van deze folie, dit is transparant.

Gehard glas

Gehard glas wordt op extreem hoge temperatuur verhit en daarna snel weer afgekoeld. Hierdoor ontstaat in het glas een trekspanning waardoor het zeer sterk is. U kunt gehard glas in verschillende diktes bestellen bij een glashandel. Het wordt vaak gebruikt voor glasplaten vanwege de sterkte. Mocht gehard glas toch breken, dan spat het uiteen in duizenden korrels. Dit voorkomt schade en verwondingen.

Enkel glas

Enkel glas wordt tegenwoordig niet meer gebruikt voor de beglazing van woningen en bedrijfspanden in Almere Haven. Heeft u nu nog enkel glas in uw ramen? Laat het dan vervangen door een glaszetter en bespaar vanaf dag 1 op uw energierekening. Dit glastype wordt nog wel veel gebruikt binnenshuis of voor glasplaten. Bijvoorbeeld voor een vitrinekast. Enkel glas bestaat uit één glasplaat en is verkrijgbaar in verschillende diktes.

enkel glas

Floatglas

Floatglas wordt gemaakt door verschillende grondstoffen te verhitten in een oven. De vloeistof wordt vervolgens over een laag tin uitgegoten. Vloeibaar tin heeft een perfect vlak oppervlak en het glas blijft op het tin drijven. Hierdoor ontstaat er vlak glas dat overal even dik is.

Daarnaast is floatglas zeer sterk. Het wordt vaak toegepast voor voorzetramen.

Glas in lood Almere Haven

Glas in lood wordt gemaakt door allemaal glasplaatjes in verschillende formaten en kleuren in loodlijsten te plaatsen. Er worden zowel geometrische patronen gebruikt voor de panelen, als bloem- of andere figuren. Er zijn verschillende types glas in lood, namelijk gekleurd en blank. We zien dit glastype vaak in oude monumentale gebouwen, bijvoorbeeld in bovenramen of voor glaspanelen in deuren.

Het vervangen en plaatsen van glas in lood vereist een gespecialiseerde glaszetter uit de omgeving van Almere Haven. Niet elke glaszetter van een glashandel kan een glasreparatie uitvoeren. Schakel de glasservice in voor een ervaren vakman van de glasservice.

Glasplaat op maat

Bij een glashandel in de buurt kunt u ook een glasplaat op maat bestellen. Bijvoorbeeld voor een douchewand, eettafel of een spatwand in de keuken. U heeft de keuze uit verschillende glassoorten.

Een glazen douchewand wordt bijvoorbeeld vaak gemaakt van geharde veiligheidsglassoorten (ook in matte uitvoering). Geharde glazen zijn namelijk zeer sterk en veiliger. Laat de glashandel de randen van een glasplaat voor de eet- of salontafel rondsnijden voor de veiligheid.

Wanneer zijn voorzetramen geschikt?

Een voorzetraam is een glasvenster dat aan de binnenkant of de buitenkant van een raam geplaatst wordt. Er ontstaat dan als het ware dubbelglas, zonder dat het bestaande glas vervangen moet worden. Voorzetramen worden voornamelijk gebruikt wanneer het niet mogelijk is om nieuw glas te plaatsen, bijvoorbeeld bij glas in lood of bij monumentale panden. Er zijn voorzetramen met en zonder coacting. Een voorzetraam met coating heeft een iets hogere isolatiewaarde. Bij deze ramen is het belangrijk dat er genoeg geventileerd wordt, want anders is er kans op condensvorming. De kosten voor voorzetramen zijn ongeveer €100,- per m².

Nieuw glas laten plaatsen?

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Wat kost glaszetten door een glaszettersbedrijf?

Wilt u uw oude enkel- of dubbelglas laten vervangen? Een goede keuze! De montagekosten van nieuw glas is voornamelijk afhankelijk van het glastype waar u voor kiest. HR++ kost ongeveer €85,- per vierkante meter. U bespaart hiermee ongeveer 23 m³ gas per vierkante meter aan raamoppervlak.

Een andere optie is HR+++-glas. De prijs voor dit glastype is gemiddeld €125,- per vierkante meter. Nadeel is dat u dan meestal ook de kozijnen moet laten vervangen, omdat driedubbelglas erg zwaar en dik is.

Bekijk de prijstabel voor alle gemiddelde aanschafprijzen per glassoort.

glaszetten door glaszettersbedrijf Almere Haven

PRIJSTABEL: prijs soorten glas

Glassoort U-waarde (hoe lager, hoe beter de isolatie) Kosten per m²*
Enkel glas 5.5 €40,-
Dubbelglas 2.8 – 3.2 €65,-
Voorzetraam excl. coating 2.9 €100,-
Voorzetraam incl. coating 2.5 €115,-
HR-glas 2.0 €70,-
HR+-glas +/- 1.8 €75,-
HR++-glas +/- 1.5 €85,-
HR+++-glas +/- 1.1 €125,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, exclusief plaatsen. Vraag voor exacte prijzen gratis een offerte aan of bel naar 085 005 0205

Wat beïnvloedt de prijs?

Voor glas met een uitstekende isolatiewaarde betaalt u meer. Het voordeel is dat u aanzienlijk bespaart op de energiekosten. U verdient de investering voor het vervangen van de oude beglazing weer terug. De terugverdientijd van HR++ is ongeveer negen jaar en HR+++ heeft u na ongeveer elf jaar terugverdiend. Er zijn echter nog meer factoren van invloed op de totaalprijs. Denk hierbij aan de arbeidskosten van de glaszetter en het glastype dat u laat plaatsen.

Dit zijn de belangrijkste factoren die de prijs beïnvloeden:
 • Het glassoort
 • De raamoppervlak
 • Op maat of standaardafmetingen
 • Montage door glaszetter
 • Isolatiewaarde

U-waarde

De isolatiewaarde van glas wordt aangegeven met een U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie is. Driedubbelglas heeft de beste waarde. Deze ligt namelijk tussen de 0,5 en de 0,9. Door de hoge aanschafprijs wordt er echter meestal gekozen voor HR++. Dit glastype isoleert ook zeer goed, de isolatiewaarde ligt tussen de 1,0 en de 1,2 W/m2K, maar heeft ook betaalbare aanschafprijzen.

Door te kiezen voor glas met een uitstekende isolatiewaarde, verdient u de investering weer terug. Na ongeveer 9 jaar heeft u bijvoorbeeld de investering voor HR++ weer terugverdiend omdat u bespaart op de energiekosten. In de prijstabel ziet u alle U-waardes van de glassoorten en hoeveel u bespaart per vierkante meter aan raamoppervlak.

u-waarde van glas

De U-waarde van alle glassoorten

Glassoort U-waarde (hoe lager, hoe beter de isolatie) Besparing aan gas per m² raamoppervlak Besparing per jaar op energiekosten*
Triple glas 0,5 – 1,1 W/m2K 25 tot 30 m³ €230,-
HR++ 1,0 – 1,5 W/m2K 23 m³ €175,-
HR+ 1,3 – 1,8 W/m2K 20 m³ €150,-
HR 2,0 W/m2K 16 m³ €120,-
Dubbelglas 2,8 – 3,2 W/m2K 13 m³ €100,-
Enkel glas 5,5 W/m2K X X

* Gemiddelde besparing met een gasprijs van €0,76 per m³ en 10 m² raamoppervlak. Afhankelijk van gasverbruik en overige woningisolatie.

Is er een subsidie mogelijk?

Op dit moment is er geen landelijke subsidieregeling voor particulieren. Soms zijn er echter wel lokale of gemeentelijke subsidies voor het plaatsen van isolatieglas. Via de website energiesubsidiewijzer.nl vindt u eenvoudig alle beschikbare subsidies. Een Vereniging van Eigenaren kan echter wel aanspraak maken op een subsidie voor het nemen van minstens twee energiebesparende maatregelen. Op rvo.nl staat meer informatie.

Hoeveel btw moet ik betalen?

Is uw huis in Almere Haven minstens twee jaar oud? Dan betaalt u voor het isoleren een verlaagd btw-tarief van 9%. Het verlaagde btw-tarief geldt alleen voor de arbeidskosten van het isoleren. Over de materiaalkosten moet u het normale tarief van 21% betalen. Alle voorwaarden vindt u op de website van de Belastingdienst.

Glas op maat Almere Haven

Glas kunt u bij een glashandel uit Almere Haven bestellen in vele standaardmaten. Wanneer u raamkozijnen heeft met afwijkende maten, is het echter nodig om glas op maat te laten maken. Glas op maat heeft u ook vaak nodig bij glas in lood of niet gangbare vormen, denk bijvoorbeeld aan ronde beglazing. Een vakman komt vaak eerst bij u langs om alles op te meten, zodat u zeker weet dat het juiste glasformaat besteld wordt. Het is vaak duurder, omdat het speciaal voor u gemaakt wordt.

Glas op maat laten plaatsen?

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Een glaszetter inschakelen: let op keurmerken

Wilt u een glaszetter inschakelen? Let dan op eventuele keurmerken of lidmaatschappen bij brancheorganisaties. Bijvoorbeeld of een glashandel lid is van de Glas Branche Organisatie. Over deze brancheorganisatie leest u meer op glasbrancheorganisatie.nl. Bouwmaterialen moeten voldoen aan de eisen voor een CE-markering. Een CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan de voorschriften van de Europese Economische Ruimte (EER). Lees hier meer over op rijksoverheid.nl.

Een certificaat van KIWA geeft aan dat de glashandel voldoet aan de strenge eisen op het gebied van veiligheid, efficiëntie, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Meer weten over dit certificaat? Ga dan naar kiwa.com.

Zelf glas plaatsen of uitbesteden aan een glasbedrijf?

Het is verstandig om glas niet zelf te plaatsen, maar hiervoor een glaszettersbedrijf in te schakelen. U weet dan namelijk zeker dat het glas op de juiste manier geplaatst is. Dit is erg belangrijk bij isolatieglas. Verkeerd geplaatst glas kan leiden tot een lek of glasschade en is niet bevorderlijk voor de isolatiewaarde.

Het vervangen en plaatsen van glas vereist vakkennis en ervaring. Bovendien heeft een glaszetter diverse hulpmiddelen, zoals veiligheidshandschoenen en zuignappen voor zware raampanelen.

glashandel Almere Haven

Goedkope glaszetter inschakelen? Vrijblijvend contact!

Wilt u het dubbelglas in uw woning in Almere Haven laten vervangen door isolatieglas? Een goede keuze! Schakel een glaszetter in voor het vervangen en plaatsen van nieuw glas. Bij een glashandel zijn er allerlei glassoorten verkrijgbaar. Ook op maat gemaakte glasplaten!

Direct contact met een glaszettersbedrijf?

Bel dan naar 085 005 0205 voor de glasservice. Bijvoorbeeld voor een vakkundige glasreparatie of het vervangen van een raam met glasschade. Een glaszetter is snel bij u ter plaatse. Binnen 30 minuten! Liever eerst een gratis en vrijblijvende offerte? Doe dan een offerteaanvraag.